April 19, 2019 17:10
Македонија

ДУИ: Назначувањето на Лазар Еленовски е наш предлог

ДУИ: Назначувањето на Лазар Еленовски е наш предлог

„Со оглед на објавените информации во јавноста за назначувањето на Лазар Еленовски како специјален пратеник на Владата на Република Македонија за НАТО интеграции во Брисел, би сакале да ја информираме јавноста, дека г-дин Лазар Еленовски, исто како и во 2012 година, кога беше назначен за амбасадор во Брисел, така и сега, назначен е како специјален пратеник на Владата во НАТО, како кадровско решение предложено од ДУИ.

Лазар Еленовски претставува исклучително стручен познавач на евроатлантските интеграции и со своето знаење и експертиза ќе обезбеди значаен придонес во евроатлантските аспирации на Република Македонија“ се вели во соопштението на ДУИ.

Нови вести

„Единствена Македонија“ ги повика граѓаните да не излегуваат да гласаат

Filip

Делегација на ПССЕ ќе го набљудува спроведувањето на претседателските избори

Filip

(Видео) Кирацовски: На овие избори не бираме само претседател, туку бираме да продолжиме кон ЕУ и НАТО

Filip