November 19, 2019 22:37
Македонија

307 милиони евра исплатени кон земјоделците, на прав пат сме, имаме вистински мерки

Кога  имате реални мерки, не вреди да се зборува за популизам, кој вашиот лидер 11 години го развиваше, шетајќи со телефонот на појас и камера пред него како ги решава проблемите на граѓаните, рече пратеникот на СДСМ Хари Локвенец на денешната собраниска седница.

Тој додаде дека ВМРО-ДПМНЕ  за 11 години изгради 45 градинки, а СДСМ за 2 години 24 и уште се градат.

Од 01.06.2017 година исплативме 307 милиони евра субвенции за земјоделците, 62 милиони евра заостанати неисплатени субвенции за периодот од  2012 – 2016 година, нагласи Локвенец

Вие само за промоција  на старнски инвестиции потрошоците 250 милиони евра  за фирми со државен интервенционизам и 20 милиони за промоција и прпоаганда на странски инвестиции во домашни медиуми, рече пратеникот на СДСМ Хари Локвенец при реплика на собраниската седница посветен на Буџетот за 2019 година.

Нови вести

Хрватска го поддржува писмото за Северна Македонија, но нема да го потпише

Filip

Каевски на трибина во Ресен: Наскоро завршува реконструкцијата на спортската сала, следува и изградба на ново игралиште

Filip

Премиерот Заев и министерката за финансии Ангеловска со новинари од повеќе медиуми: Буџетот е ликвиден и реален, израз на крупните политики и храбри одлуки

Filip