January 15, 2022 21:29
Македонија

30 денари по пациент за матичните кои имаат 70% вакцинирани пациенти

Во насока на стимулација на интересот за вакцинација за заштита од КОВИД-19 и за спречување на ширењето на пандемијата, Владата денеска донесе одлука за еднократна финансиска награда во висина од 30 денари по пациент за матичните лекари доколку достигнат и надминат опфат од 70% со вакцинација на своите пациенти од вкупниот број запишани кај нив.

Владата на  денешната редовна 122-ра седница го утврди и текстот на Предлог-законот за финансиска поддршка за намалување на последиците предизвикани од пандемијата со КОВИД-19 врз производството и откупот на земјоделски производи.

Нa предлог на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство со ова законско решение се уредуваат условите, корисниците, висината како и постапката за доделување на финансиска поддршка за намалување на последиците врз производството, откупот на јаболко и ориз предизвикани од пандемијата.

Aniwatch - Free Anime Streaming Online - Aniwatch Official. Aniwatch Anime is another website offering audience to watch anime for free and viewers so far are quite impressed with the user-friendly interface

AniWatch TSUKIMICHI -Moonlit Fantasy- Episode 3

AniWatch Attack on Titan Season 3 (Dub)

AniWatch My Hero Academia Season 3 Episode 23

AniWatch Suppose a Kid from the Last Dungeon Boonies moved to a starter town?

Demon Slayer -Kimetsu no Yaiba- The Movie: Mugen Train