Search

ФСБ спречи атентат на три воени лица во Москва

ФСБ на Руската Федерација спречи обид на украинските специјални служби да извршат терористички напади врз тројца високи воени лица на Министерството за одбрана на Руската Федерација во градот Москва, се наведува во соопштението.

Според ФСБ, украинските разузнавачки служби контактирале со еден од членовите на екипажот на бродот, сугерирајќи му да изврши терористички напад. Тој по наредба на украинската воена разузнавачка служба „организирал испорака преку курирска служба на три експлозивни направи со голема моќност, маскирани како подароци, до адресите на живеење во Москва на началниците на оддели во руското Министерство за одбрана.

Дваесетгодишниот осомничен признал дека бил регрутиран во мај 2024 година од офицер на украинската воена разузнавачка служба и дека се согласил да извршува задачи поврзани со подготовка на терористички напади на руска територија за паричен надомест.

Треба да знаете
Последни објави