Search

Мајка ми излезе да купи храна, тврди Лазар Јанев

Адвокатот Лазар Јанев, кој е син и работодавач на Катица Јанева, за „Скопје1“ тврди дека таа како вработена го почитува работните обврски и цело време е во канцеларијата. Според Јанев, Катица ја напушта канцеларијата само доколку во соседните локали да купи за јадење, со оглед дека не користи никаква поволност од КПУ Идризово.

„Ги отфлрам во целост наводите, до моментот на давање на изјавата немам добиено никаков одговор од Установата или сум бил побаран од неа, за било каква работа поврзана со работниот ангажман на Катица Јанева.. Во целот си отфрлам како неточни изјавите на директорот на УПС, од причина што Катица Јанева го почитува работното време и работниот договор кој го имаме склучено со КПУ Идризово. А воедно, истата не прима храна ниту било какви други поволности од затворот Идризово, па нормално е, во текот на работниот ден да купи јадење или да се нахрани како секој нормален човек“, рече Јанев.

Тој посочува дека целта на Управата за извршување на санкции е сосема друга, а не да воочи неправилност. Укажа дека новинарски екипи пред неговата канцеларија имало уште пред да се појави информацијата во јавност.

„Од разговорот со повеќето комшии кои се во близина на адвокатската канцеларија сум известен дека не повеќе од 15 секунди присуствувале овластените лица на Управата и истите сметам дека логично да ме побараат телефонски како работодавач, со оглед дека стојат мои податоци на самиот излог од канцеларијата. Катица Јанева и денеска е на работа, како претходно така и сега ги почитува работните обврски. Сметам дека целта на овој увид од УПС има сосема друга цел, видено од големиот број на новинари кои беа претходно известени и ја снимаа мојата канцеларија, уште пред да излезе соопштението од Управата во јавност“, додаде Јанев за „Скопје1“

Треба да знаете
Последни објави