Search

Пожарот кај селото Делогожди ставен под контрола, хеликоптерот на МВР фрли над 20 тони вода

Хеликоптер Бел-412 од Одделот за воздухопловни единици на МВР повторно дејствуваше на пожар вo шума во атарот на село Делогожди, струшко.

Хеликоптерот исфрли над 20 тона вода и во координација со силите на терен прецизно дејствуваше за гасење на преостанатите жаришта, со што пожарот е ставен под контрола, соопшти МВР.

Треба да знаете
Последни објави