Search

Утре последен рок за регистрација за изборите за претседател на СДСМ

Утре истекува рокот за активна регистрација на членовите на СДСМ за гласање на вонредните внатрепартиски избори за партиски лидер, што ќе се одржат на 30 јуни.

За нов лидер на СДСМ се кандидираа Славјанка Петровска, Јован Деспотовски, Венко Филипче и Александар Бајдевски.

Изборите ќе ги спроведе Централна изборна комисија заедно со 80 општински изборни комисии и одбори на избирачки места на локално ниво.

За нов претседател на СДСМ ќе се смета оној кандидат кој ќе ја добие поддршката од мнозинството членови кои гласале на внатрепартиските избори.

Вонредните внатрепартиски избори беа закажани откако поранешниот премиер и лидер на СДСМ, Димитар Ковачевски поднесе оставка по поразот на парламентарните избори

Треба да знаете
Последни објави