Search

Почина Миле Андонов, поранешниот пратеник од Кочани

Почина поранешниот пратеник Миле Андонов од Кочани на 62-годишна возраст.

Во три мандати, во периодот од 2008 до 2016 година, Андонов беше дел од пратеничката група на СДСМ, членуваше во Буџетскиот совет на Собранието, а се наоѓаше и во составот на комисиите за економски прашања и за финансирање и буџет. Исто така, беше дел од собраниските пратенички групи за соработка со парламентите на Белгија, Чешка и Шпанија.

Тој наводно починал по пад од покрив на викендица.

Треба да знаете
Последни објави