Search

Второ каснување од змија во Скопје

Во последно време се зголемува бројот на случаи на каснувања од змии во различни делови на земјата, вклучително и два релативно нови случаи кои привлекле внимание. Првиот случај е регистриран во близина на кафеана покрај Вардар во Скопје, додека вториот е од центарот за обука во Идризово, каде иден полицаец бил нападнат од змија за време на тестирањата. Среќа во несреќа, обајцата случаи завршиле без сериозни последици, според информации од итната медицинска помош.

Инцидентот во Идризово бил особено напнат, каде младиот полицаец примил серум „антивиперин“ непосредно по каснувањето и бил пренесен во инфективна клиника. Нападот, веројатно извршен од поскок, ги активирал здравствените и образовните институции да дејствуваат со зголемена опрезност.

Треба да знаете
Последни објави