Search

Зимата не се предава ниту во јуни – Снег падна во Словенија

Студениот бран кој преку Алпскиот регион се спушти и до северните предели на Балканот, попладнево предизвика на највисоките планини во Словенија да има врнежи од снег. Нова снежна покривка се формираше на Кредарица.

Како што можете да видите, таму веќе се прават и снешковци. Инаку центална, северна и северозападна, како и западна европа деновиве се наоѓаат под влијание на многу постуден воздух каде има и многу повеќе врнежи. Температурите се далеку под просекот за месец јуни.

Треба да знаете
Последни објави