Search

Кој е нумеролошкиот број на 2024 година и што носи

Оваа 2024 година ќе биде под знакот на бројот осум – а кога размислуваме за бројот осум, мислиме на градење, упорност, амбиција, резултати, работа и создавање. Ова не е година за мечтаење, туку за создавање магија. Нумеролозите истакнуваат дека бројот осум означува поместување од духовната потрага што ја вклучува претходната или седмата година.

На пример, 2023 година беше посветена на интроспекција и љубопитност. Осумката го зема тоа внатрешно испрашување и го проектираат во сегашниот момент. Универзалната осма година може да биде неверојатно моќна, така што лесно можеме да пристапиме до плодовите на нашиот труд. Сепак, оваа година бара од нас да преземеме решителни акции, да направиме резултати и долгорочни планови. Астролозите и нумеролозите советуваат оваа година да ја искористиме енергијата на бројот осум и да преземеме чекори кон материјална добивка, пишува Мери Клер.

Најдете храброст да го исклучите пасивното однесување. Универзумот ги фаворизира оние кои се храбри, но чесни. Затоа запомнете дека да ја пронајдете сопствената сила не значи да ги намалувате другите. Пред да одите на интервју за работа или да побарате покачување на плата, замислете или визуелизирајте го овој нумеролошки број. Нацртајте го на парче хартија и ставете го во паричникот за да го зголемите вашето богатство или нацртајте го на ѓонот од чевелот за секогаш да одите кон изобилството.

Најважниот атрибут на бројот осум лежи во неговата симетрична форма. Бројот е поврзан со протокот – без разлика дали е поврзан со енергија, материјално богатство или мудрост. Се верува дека ова е висок број на вибрации, што го претставува концептот на бесконечност, велат нумеролозите.

Со оглед на нејзината поврзаност со продуктивноста и силата, ова може да биде година кога ќе се свртите кон прекумерна работа. Но, не целосно. Симетричната форма ја претставува врската помеѓу почетокот и крајот. Осум има потенцијал да ги оствари вашите желби со поголема леснотија и возбуда.

Во текот на оваа година, може да се чувствувате изгубени во толпата. Вашата цел ќе биде да пронајдете внатрешна сила која може да дејствува и како мотор и како компас. Во нумерологијата, бројот 8 често се поврзува со изобилство, авторитет, финансиска стабилност и материјален успех, а кога е свртен настрана, овој број го претставува концептот на бесконечност, а со тоа го означува принципот на карма и не потсетува на важноста на етичкото однесување.

Иако нумеролошкиот број 8 симболизира успех и достигнување, тој носи и предизвици кои ја тестираат силата, издржливоста и решителноста. Овие предизвици често се поврзани со канализирање на материјалните желби и балансирање на материјалните определби со духовниот раст. Сепак, важно е мудро да управувате со ресурсите и да избегнувате прекумерни ризици. Поединци може да доживеат напредок во кариерата, зголемени одговорности и можности да покажат лидерски способности. Ова е вистинско време да се фокусирате на долгорочните цели, да ги дадете приоритетите на задачите и да избегнете одвлекување.

Треба да знаете
Последни објави