Search

ЕУ одобри продолжување на развојната помош за Палестинците

Европската унија денеска даде зелено светло за продолжување на развојната помош за Палестинците, откако проверката покажа дека средствата не биле во корист на групата Хамас. Унијата истакна дека во иднина ќе бидат воведени построги правила за контрола.

„Проверката, наредена по нападот на Хамас врз Израел, „не нашла ниту еден факт“ што би покажал дека фондовите на ЕУ „директно или индиректно биле во корист на терористичката организација Хамас“, нагласи потпретседателот на Европската комисија Валдис Домбровскис

Треба да знаете
Последни објави