Во Вуковар денеска сеќавање на жртвите од градот во војната од 1991 година

Под мотото „Вуковар – мој избор за добро или за лошо“ во Вуковар денеска се одбележува 32-годишнината од трагедијата и страдањата во Вуковар во Татковинската војна.

Во овој источнославонски град во војната при распадот на некогашната СФР Југославија во 1991 година беа убиени 2.717 хрватски војници и цивили, а 374 од нив се уште се водат како исчезнати.

Во Вуковар денеска се очекуваат десетици илјади луѓе на манифестација и марш во спомен на жртвите.

Треба да знаете
Последни објави