Скопје – Европска престолнина на културата 2028!

Скопје е новата европска престолнина на културата за 2028. Оваа вест штотуку ја добивме од Бирсел каде се изврши последната селекција, објави порталот трн.мк

Иако некое време процесите беа речиси сосема замрени, станува очигледно дека помошта од Министерството за култура и ставањето на сите државни културни институции и капацитети во функција на апликацијата придонесоа изборот да падне токму на нашиот главен град.

Честитки Скопје!

Треба да знаете
Последни објави