МИА била цел на хакерски напади од Индија и Кина

Македонската информативна агенција – МИА во текот на синоќешните и утринските часови била цел на хакерски напади што довело до повремени кратки прекини во објавите, информираа од Агенцијата.

Ангажираните ИТ експерти лоцираа дека нападите доаѓаат од Индија и Кина. 

Треба да знаете
Последни објави