Натпреварот во лежење влезе во 30.ти дан

Во етно-селото Брезна кај Плужине пет натпреварувачи во машка и женска конкуренција се борат за првото место во натпревар во лежење.

Според организаторот Миќа Благојевиќ, натпреварувачите добро се забавуваат и се дружат.

„Тоа е многу психолошки натпревар, а учесниците се интересни личности. Тие се одличен тим и таму ќе останат некои пријателства“, вели организаторот. Тој посочува дека натпреварувачите кои учествувале препорачуваат секој да лежи барем еден ден, да не се движи, да остане сам и да размислува за животот.

Конкурсот во лежење влезе во 30 дена, а организаторот вели дека сите се изненадени од ова бидејќи претходниот рекорд бил пет дена.

„Натпреварот во лежење е забавен и нема тешки правила. Тоа е еден вид преродба“, вели Благојевиќ.

Можеби причината е правилото што беше воведено пред неколку години дека може да се оди во тоалет по 10 минути на секои осум часа. Во претходните години тоа не постоеше, но беше опасно по здравјето на натпреварувачите.

Треба да знаете
Последни објави