И покрај Паркинсоновата болест Мајкл Џеј Фокс нема тажен живот

Мајкл Џеј Фокс инсистира на тоа дека животот не му е тажен иако има Паркинсонова болест.

На 61-годишниот актер му беше дијагностицирано нарушување на мозокот – што предизвикува неконтролирани движења, како што се тресење, вкочанетост и тешкотии со рамнотежата и координацијата – кога имал 30 години.

Но, додека ја примаше наградата за животно дело на „Mувинг имиџ авордс 2023“, тој нагласи дека сè уште има многу прекрасни работи во животот, вклучувајќи ја и неговата сопруга Трејси Полан и нивните деца.

„Имам толку многу убави работи во мојот живот, Трејси и Акина и Шајлер, и Сем и Есмеј кои не се тука,“ рече тој.

„Немам плачлив, тажен живот. Се случи ова, што навистина е грозно нешто, но ме стави во позиција да правам други работи кои беа ефективни. Но, она што ми се допаѓа во врска со седењето тука вечерва, е дека се однесува на глума и на филм, а јас сакам глума и сакам филм.

Треба да знаете
Последни објави