ВИДЕО: Еве како пристигна конвојот воени возила

Снимки од автопатот Пријателство покажуваат како се транспортираат оклопните возила кои се последното засилување на македонската армија.

Лесно тактичко возило (JLTV) е дел програма на Армијата на САД, американскиот поморски корпус и командата за специјални операции и континент од овие возила вчера пристигна во Македонија.

Со овие најмодерни и најсофистицирани оклопни возила се менува ликот на Армијата, се засилува нејзината борбената готовност и се зацврстува безбедноста на Република Македонија и НАТО Алијансата.

Конвојот оклопни возила што ќе биде на располагање на АРМ е последната од низата придобовки од членството во НАТО.

Треба да знаете
Последни објави