Спасовски: Наскоро итен транспорт на болни лица со хеликоптер на МВР

Фејсбук статус на Оливер Спасовски

„Од здравствен аспект преносот на болни лица со хеликоптер, лица на коишто им е потребен итен транспорт, досега сме немале можност, сега работиме на тоа. Jас очекувам за многу скоро, неколку месеци, и тој сегмент да го ставиме во функција. Во делот на човечките ресурси, aко до пред неколку години зборувавме за сериозен недостаток на човечки ресурси и ако зборувавме дека еден дел од работите на техничкиот персонал ги извршувавме преку Армијата, денеска сме во полн капацитет, со јасна визија за тоа дека потребите може да ги надоградиме и денеска работиме за другите институции“.

Треба да знаете
Последни објави