Пад од 40,8 проценти на превезената стока со железницата во првиот квартал 

Во патниот патнички превоз во првиот квартал годинава се превезени 899 000 патници,  во градско-приградскиот 12 097 000, во железничкиот  102 000,  а во воздухопловниот превоз 493 096, објави денеска Државниот завод за статистика. 

Податоците на ДЗС покажуваат дека е намалено количеството на превезена стока во првото тримесечје од годинава во споредба со истиот период лани,  во железничкиот превоз за 40,8 проценти, во товарниот патен превоз за 14,4 проценти, а воздухопловниот  за 8,1 процент.

Треба да знаете
Последни објави