Спасовски: Поголеми плати за полицијата, намален криминалитетот, 48 отсто од раководните позиции во МВР доверени на жени

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски денеска, на својот фејсбук профил, го сумираше сработеното во март годинава.

Тој, меѓу другото, потсетува дека се зголемени платите на полицијата, дека е намален криминалитетот во првите два месеца од 2023-та во споредба со истиот период лани, како и дека 48 отсто од раководните позиции во организациските единици на МВР се доверени на жени.

Треба да знаете
Последни објави