Search

„Огнените“ со соопштение: Од денес ќе функионираме како фракција на ДУИ


Сакаме да нагласиме дека различното мислење за нас претставува најдемократски можен чин.

По денешната средба што ја одржа Демократската Унија за Интеграција, сакаме со највисока транспарентност да ја информираме целата јавност дека, за жал, констатираме дека во ДУИ има двојни стандарди, како во однос на дебатата што се води, така и од организациска и програмска гледна точка.

Затоа, денес се исцрпени сите можности искрено да дебатираме за вистинските проблеми кои постојано ги повторуваме.

Денес сакаме да ве информираме дека ќе продолжиме со нашата политичка активност во база со членството на партијата, и сакаме да ги повикаме сите да не поддржат во овој процес, да зборуваме за разликите што ги наметнува извршната власт која ги узурпира органите на одлучување а кои се надлежност на партијата.

Следствено, како резултат на целата оваа настаната ситуација, ве известуваме дека од денеска ќе функционираме како фракција во рамките на Демократската Унија за Интеграција и ќе имаме свои ставови за сите политички прашањ

Треба да знаете
Последни објави