Search

Маричиќ: Даваме силна поддршка за преговарачкиот процес меѓу Белград и Приштина

Сите имаме иста цел и најдобри намери кога станува збор за просперитетот, мирот и стабилноста на регионот.

Денес е значаен ден за иднината на

европската перспектива и одлична можност Западен Балкан да отвори нова страница во меѓусоседските односи.

Добредојде за претседателот на Србија, Александар Вучиќ во преубавиот и сончев Охрид.

Даваме силна поддршка за преговарачкиот процес меѓу Белград и Приштина, за да се дојде до добро европско решение.

Ги овозможиме услови и атмосфера за средбата помеѓу Курти и Вичиќ. Се надевам дека со добри вести ќе заминат од нашата земја напиша Маричиќ.

Треба да знаете
Последни објави