Search

Ангелов: 30% од етничките Албанци се против вулгарните бугарски барања

Стојанче Ангелов во емисијата 24 анализа рече дека предизборната програма на партиите не мора да вклучува се што по доаѓањето на власт, треба да го направи.

– Ние треба да се прилагодуваме на реалноста, може да се појавата работи кои не можеле да се предвидат пред изборите. Кој ја креира државната политика? Дали ќе оставиме тоа да го прават граѓаните или политичките авторитети на власта на опозицијата или тоа да биде државниот врв кој има повеќе информации. Почиртувањето на волјата на народот е добро и се согласувам дека 80% и добро е што 30% од етничките Албанци се против овие вулгарни бугарски барања.- рече Ангелов.

Треба да знаете
Последни објави