Директорка на гимназијата во Куманово имала хистерично однесување кон служителка

Во кумановската гимназија на 01.02.2023 година дошло до силен вербален напад од страна на директорката Марија Тодоровска врз хигиеничарката Тања Стоилковска. Мобингот врз хигиеничарката таел подолг период, инцидентот настанал по претходна расправија помеѓу двете лица на 30.01 2023 година во која хигиеничарка ја обвинила директиркара за 12 купени инвертер клими од кои 6 биле наместени во училиштето, а 6 во новата куќа на директорката. На 01.02 2023 година директорката ја повикала хогиеничарката Тања заради наводно незавршени задачи, а со цел да врши мобинг врз вработената.

Ситуацијата ескалирала со расправија на висок тон до неврен слом кај хигиеничарката и хистетично однесување на директирката. Случајот ќе го расчистува полицијата а за нарушената здравствена и ментална состојба биле повикани две коли на брза помош .

Треба да знаете
Последни објави