Спасовски: Гоце Делчев заслужува почит и достоинство

Ниедна политичка партија не може да присвои лик, Делчев е великан на македонскиот народ.

Едно да бидат сигурни граѓаните – никако нема да дозволиме навреди и организација на понижување на македонската држава и македонскиот народ.

Со мирно и достоинствено чествување ќе покажеме пред светот дека знаеме да ја сочуваме стабилноста и со еден посебен почит знаеме да чествуваме денови кои се важни за нашата историја.

Треба да знаете
Последни објави