Том Круз за секој збор заработува над 7.000 долари !

Том Круз (60) е најплатениот актер во светот за улогата во продолжението на „Top Gun: Maverick“, а лани заработи 100 милиони долари.

Според податоците на веб-страницата „Казумо“, Круз заработува 7.091 долари по изговорен збор или 205.639 долари за 10 секунди дијалог.

Круз не добива стандардна плата, туку зема одреден процент од заработката на филмот, бидејќи заработил повеќе од 200 милиони долари на франшизата „Mission Impossible“.

По Том, на второ место е актерот Курт Расел (71) кој заработува 5.682 долари по изговорен збор, а на трето место е Џони Деп кој заработува 4.877 долари по збор.

Треба да знаете
Последни објави