Присила Присли го оспорува тестаментот на ќерката Лиза Мари

Присила Присли, поранешна сопруга на легендата на рокенролот Елвис Присли, поднесе правно барање да ја оспори валидноста на тестаментот на нивната покојна ќерка, објави Би-би-си.

Лиза Мари Присли, единственото дете на парот, почина на 12 јануари на 54-годишна возраст од срцев удар. Со поднесокот до судот се оспорува дополнувањето на тестаментот на Лиза Мари од 2016 година, со кое Присила е отстранета како управител на имотот.

Според адвокатите на Присила, нејзиното име е погрешно напишано на документот и потписот изгледа необичен. Во поднесокот пред Врховниот суд во Лос Анџелес, адвокатите на 77-годишната Присила тврдат дека таа станала свесна за наводната измена од 2016 година дури по смртта на Лиза Мари.

Дополнувањето на тестаментот ги отстранува Присила и поранешниот деловен менаџер Бери Сигел како коизвршители и ги заменува со нејзините деца Рајли (33) и Бенџамин Киу. Бенџамин почина во 2020 година на 27-годишна возраст.

Треба да знаете
Последни објави