„Фајненшл тајмс”: Украинскиот претседател Володимир Зеленски е личност на годината

 „Украинскиот претседател Володомир Зеленски стана водечкиот борд на демократскиот свет во глобалната борба протиов авторитаризмот што може да го дефинира текот на овој век, се наведува во оценката на „Фаненшл Тајмс” со која тој се прогласува за личност на годината. сд/
Со оваа награда за личност на 2022 година, овој 44-годишен политичар заработи место во историјата поради неговото извонредно покажување на лидерство и цврстина, наведе весникот во образложението на својата одлука.
Треба да знаете
Последни објави