Работилница за подигнување на свеста против семејното насилство

Во рамки на проектот „Подигнување на свеста против семејно насилство, кој е поддржан од Балканската мрежа за развој на граѓанското општество (БЦСДН), денеска започнува тридневна работилница.

Работилница ќе се одржува во хотел „Турист” и има за цел подигање на свеста против семејно насилство преку процес на едукација и инволвираност на сите чинители.

Тридневната работилницата ќе ја води обучувач на темата со долгогодишно искуство Наташа Амдију. Свои презентации ќе имаат и истражувачи односно експерти од Србија и Албанија.

Треба да знаете
Последни објави