СДММ: Хуманитарна акција, спортски турнир „Млади и солидарни“ за помош на млади и деца со посебни потреби

Драги млади,
Играме заедно „Млади и Солидарни” за поддршка на млади и деца со попреченост.
Од денеска СДММ започнува со реализација на хуманитарна акција за поддршка на млади деца со попреченост.
Преку спортот, со хуманитарен турнир во мал фудбал да обезбедиме средства за центрите за поддршка на млади и деца со попреченост.
Под слоганот „Млади и Солидарни” со 8 регионални напревари во рамки на овој турнинир во мал фудбал секој викенд играме и собираме средства во различен регион.
Денеска започнуваме со првите натправари во Росоман со Вардарскиот регион, утре продолжуваме со Пелагонискиот регион во Кривогаштани.
Ве поканувам да се приклучите, заедно да играме и да донираме, секој оноклку колку може.
Средствата кои заедно ќе ги собереме ќе ги донираме во центрите за поддршка на лица со попреченост.
Да бидеме хумани, да се поддржуваме, да си подаваме рака.
Треба да знаете
Последни објави