Search

Иницијативата за свикување на Собранието е со цел потврда на одлуките на Пендаровски

Одговори на новинарски прашања, Јагода Шахпаска, пратеничка на СДСМ

Прашање: Кога очекувате претседателот Талат Џафери да свика седница на Собранието, ако претседателот не ја свика кој е следниот чекор на СДСМ, и доколку се свика која ќе биде судбината на техничката влада?

Одговор: Ние како пратеници уредно и согласно Уставот, согласно деловникот на Собранието и изборниот законик , ја поднесовме иницијативата за свикување седница на Собранието.
Сега претседателот на Собранието е на потег истата седница да ја закаже.

Имено ставот на пратениците којшто се потпишани на иницијативата што вчера беше уредно поднесена во собраниската архива е дека Собранието треба да се стави во функција.
Потребата за свикување на Собранието произлегува од времетраењето на здравствената криза, а истовремено и за потврдување на одлуките од страна на Претседателот на државата за прогласување на вонредна состојба.

Треба да знаете
Последни објави