Заев: За година и пол 17 нови инвестиции, ќе не биде!

Премиерот Зоран Заев на својот фејсбук профил напиша дека многу скоро ќе станеме дел од НАТО – безбедна држава, и оти државата ќе ја биде.

-Изминатава година ја завршивме со 5,6% покачување на просечната плата. Тргна работата. Многу скоро ќе станеме дел од НАТО – безбедна држава, со стабилизирана економија.Овие факти, како и посветената економска политика, за година и пол донесе 17 нови странски инвестиции, кои во финалната фаза ќе вработуваат повеќе од 4.000 луѓе. Ќе нѐ биде! , пишува на фб профилот на премиерот Заев.

Треба да знаете
Последни објави