Месец: November 2017

Македонија

Комисијата одобри да им се одземе имунитетот на шестмината пратеници

24news
Комисијата за мандатно имунитетни прашања со поединечно гласање за секој од шесте пратеници, со 5 гласа за и 0 против го одобри барањето за притвор.
Македонија

Симпозиум помеѓу Турција и Македонија за економска соработка

24news
Хотелот “Александар Палас” во Скопје беше домаќин на симпозиум насловен “Новите хоризонти во развојот на економско-економска соработка помеѓу Турција и Македонија” и “Искуствата на бизнисите
Скопје

Без струја делови на Батинци, Градски парк, Кисела Вода, Аеродром

24news
Од „ЕВН Македонија“ АД е добиено известување дека денеска заради закажани технички зафати без електрична енергија ќе останат делови на повеќе скопски општини.
Македонија

Денеска пресуда за Јордан Ристевски, обвинет за насилствата во општина Центар

24news
Судот денеска треба да му ја изрече пресудата на обвинетиот Јордан Ристевски за насилствата во Општина Центар, а кој вчера ја призна вината.