Магазин

11 работи поради кои жените изгледаат постаро од годините

Како што одредени трендови, бои и модели на облека може да ви ги сокријат годините, така има и работи кои непотребно и предвреме ве стареат.

Па, следен пат кога ќе одбирате што да облечете или купите, имајте на ум дека овие работи ве прават да изгледате постаро од годините:

1. Вратот и деколтето нека ви бидат секогаш пристојно отворени.

11-raboti-poradi-koi-zenite-izgledaat-postaro-od-godinite-01.jpg

2. Избегнувајте здолништа со должина до глуждовите.

11-raboti-poradi-koi-zenite-izgledaat-postaro-od-godinite-02.jpg

3. Џемперчињата на закопчување оставете ги за по дома.

11-raboti-poradi-koi-zenite-izgledaat-postaro-od-godinite-03.jpg

4. Избегнувајте марами, освен ако не е студено.

11-raboti-poradi-koi-zenite-izgledaat-postaro-od-godinite-04.jpg

5. Црните и сивите тонови исто така ве прават повозрасни.

11-raboti-poradi-koi-zenite-izgledaat-postaro-od-godinite-05.jpg

6. Одбирајте помеки тонови и понежна шминка.

11-raboti-poradi-koi-zenite-izgledaat-postaro-od-godinite-06.jpg

7. Кажаете ѝ „не“ на прешироката облека.

11-raboti-poradi-koi-zenite-izgledaat-postaro-od-godinite-07.jpg

8. Ако можете, избегнувајте да носите очила.

11-raboti-poradi-koi-zenite-izgledaat-postaro-od-godinite-08.jpg

9. Држете се на страна од ситни, цветни принтови.

11-raboti-poradi-koi-zenite-izgledaat-postaro-od-godinite-09.jpg

10. Не ја шишајте косата прекратко.

11-raboti-poradi-koi-zenite-izgledaat-postaro-od-godinite-10.jpg

11. Лажниот тен ви е непријател.

11-raboti-poradi-koi-zenite-izgledaat-postaro-od-godinite-11.jpg