November 26, 2022 14:50
Македонија Хроника

На Ѓурчиновски му се запалил автомобилот кога се враќал од Косово

Началникот на Генералштабот на Армијата, генерал-потполковник Васко Ѓурчиновски, кој учествуваше на 25-тата конференција на началници на Генералштабови на армиите од земјите членки на САД-Јадранската повелба, при  враќањето во текот на вчерашниот ден низ Косово имаше помала сообраќајна незгода со појава на оган на автомобилот со кој се превезувал.

Имено, во тек на движењето по автопатот помеѓу Коморане и Приштина во доцните попладневни часови, на автомобилот ненадејно избива оган кај моторниот дел при што благодарејќи на брзата интервенција на возачот и обезбедувањето истиот е изгаснат за многу кратко време.

Генералот Ѓурчиновски заедно со членовите на делегацијата и обезбедувањето го продолжиле патувањето со останатите возила и се вратени дома. Возилото кое веднаш по првиот знак на палење безбедно е тргнато од сообраќај, а по гасењето истото е транспортирано во Република Северна Македонија.

 

Поврзани вести

Скопјанец киропрактичар прави чуда во Виена- проодува луѓе врзани за кревет

Igor

Прва во историјата на македонскотo здравство трансплантација на црн дроб од починат донор

admin

Со пораки дека културата е мостот меѓу двете држави свечено отворени новите простории на бугарскиот КИЦ во Скопје

Igor