August 15, 2020 16:29
Магазин

Џамбазов им го исплази јазикот на Бугарите по нивното тврдење дека македонскиот јазик не постои

Македонскиот актер со изјава „Бугарите овој пат ја претераа“. По Гоце Делчев, се фатија за јазикот, па ни го негираат македонскиот! Ај тоа политичарите, тие се минлива и менлива категорија, туку науката, па сега Бугарската Академија на Науките тврди дека македонскиот јазик – не постоел! Во видео на Инстаграм Џамбазов им го покажа јазикот.