Македонија

Ќучук: Сакам да ја видам С. Македонија во ЕУ

„Сакам да ја видам Република Северна Македонија во ЕУ. Нема лесен разговор за историјата. Ние направивме добри, силни чекори за време на нашето претседателство со Унијата, но од тој момент не се случија позитивни нешта“, изјави европратеникот Илхан Ќучук за БНТ, во врска со односите меѓу Бугарија и С.Македонија

„Стигнавме до најниската точка во нашите односи. Ако сме најблиски народи во историскиот план, треба да го сториме тоа на таков начин што повторно ќе биде така“, повика тој.

Во врска со барањето на неговата партија ДПС да го поддржат Слави Трифонов и „Има таков народ“, европратеникот изјави: Ниe се потпираме нa инoвaтивнocтa, нa eднa пoлитичкa плaтфoрмa, нacoчeнa кон eврoпcкитe приoритeти. Овој момент е многу важен за Бугарија. Планот за закрепнување и развој е многу важен. Тоа ќе ја модернизира нашата земја“, рече Ќучук.

4Anime persona 4 the animation online: Watch SK8 the Infinity (Dub) Episode 1

ANIMEFLIX animeflix netflix: Watch Horimiya Episode 11