February 23, 2019 20:37
Македонија

Ќе се преиспитува Договорот за спроведување на проектот за пругата Куманово-Бељаковце

Владата денеска на седница ја разгледала Информацијата за изградба на пруга Куманово-Бељаковце и донела заклучок со кој  се најавува дека ќе го преиспита Договорот за проектната единица за имплементација на проектот.

Како што информира владината прес-служба, Владата ќе направи предлог за да се измени обликот на проектот со цел поефикасно спроведување на договорот имајќи ги предвид значителните доцнења и нефункционалноста на проектната единица. 

Related posts

Шекеринска: Следната недела Македонија ќе ја добие поканата за членство во НАТО

jule kolch

Со средства од Европската Унија заштита од поплави на населението во општина Карбинци

24news

Професорката Силјановска поднела кандидатура до ВМРО-ДПМНЕ, вкупно 9 кандидати за Конвенцијата

Filip