January 25, 2022 07:02
Скопје

ЈП Водовод и канализација – Скопје ја имплементира на терен студијата за испитување на состојбата со канализационата мрежа во градот Скопје

Со потпишувањето на грантот од 1 милион евра, обезбедени од фондот на ЕБОР – канцеларијата во Шведска во рамките на програмата за животна средина, ЈП Водовод и канализација – Скопје започна со теренски активности за испитување на влез на вода и инфилтрација (Inflow and Infiltration Study), во канализационата мрежа на градот, во рамките на проектот за изградба на Пречистителна станица за отпадни води –Скопје. Врз основа на предвидениот работен план испитувањата за студијата ќе се изведуваат со одреден континуитет во период од една година, од страна на консултантите логистички поддржани од професионалнци, вработени во сектор Канализација.

Според одредбите во договорите за заем за проектот за изградба на ПСОВ – Скопје потпишани со ЕБОР, ЈП Водовод и канализација – Скопје има задача да ги имплементира приоритетните наоди од резултатите на студијата (Inflow and Infiltration Study).

Со потпишување на овој договор за грант од ЕБОР, се овозможија услови за изведување на соодветни анализи и студии од големо значење за реализација и изведба на проектот за изградба на ПСОВ – Скопје. Изведбата на студијата и практичната примена на наодите од истата, директно ќе доведе до подобрување на процесот на одведување на отпадните води во град Скопје, заштита на животната средина и исполнување на еден од условите за функционалноста на ПСОВ – Скопје.

 

 

 

 

 

 

 

 

AnimeHeaven - Watch HD Anime Online Free | AnimeHeaven.pro. AnimeHeaven is the best animes online website, where you can watch anime online completely free. No download, no surveys and only instant premium streaming of animes.

Hunter x Hunter (2011) (Dub) Episode 139

AnimeHeaven Horimiya

Attack on Titan Final Season

AnimeHeaven Hunter x Hunter (2011) (Dub)

AnimeHeaven Seirei Gensouki: Spirit Chronicles