June 14, 2021 08:45
Македонија

ЈО молчи, фактот што Седат Пекер добил обезбедување од Спасовски нема да избледни, одговорност ќе има за сите

ЈО молчи, фактот што Седат Пекер добил полициско обезбедување од Спасовски нема да избледни, одговорност ќе има за сите.

Не може светски криминалец како Седат Пекер три месеци да престојува во Македонија, а МВР на Спасовски да му даде и полициско обезбедување.

Дополнително уште поненормално е зошто ЈО молчи и не отвори истрага, како Пекер се стекнал со полициско обезбедување, што правела АНБ, и што разговарал Заев со него?

Не може 214 криминалци са добиле македонски документи, да доаѓале во Македонија, од тука да полетувале насекаде низ светот, а за тоа да бидат виновни службеници од пасошко.

Полициско обезбедување не даваат службеници од пасошко, тоа го даваат високи структури во МВР, а тие знаат кој е Седат Пекер.

Се поставува прашањето, зошто иако знаеле кој е Седат Пекер, тој добил обезбедување и дали на тоа влијаела неговата средба со Заев?

Одговори и одговорност мора да има.

AnimeTV web anime tv: Naruto: Shippuden (Dub) Episode 500

AnimeDao haikyuu animedao: Watch Attack on Titan Season 3 (Dub) Episode 5 (https://animedao.nl/m/0OmK/ep-5)