Македонија

Јовески: Првичните согледувања покажуваат дека по ист основ два пати се делеле надоместоци во СЈО

Првичните согледувања покажуваат дека по ист основ два пати се делеле надоместоци, а сомнение фрла тоа што додатоците за плата биле класифицирани информации, вели државниот јавен обвинител Љубомир Јовески, во однос на исплатите на бонусите во СЈО.

– Сомнение фрла тоа што додатоците за плата се класифицирани информации. Втората насока е дека платите и надоместоците се утврдени согласно закон. Како што е познато јавните обвинители по три основи имаат додатоци, но кои не може да надминат 35 проценти од плата, односно трите вида дотатоци, за ризик, за доверливост и за услови за работа. Првичните согледувања покажуваат дека по ист основ два пати се делеле надоместоци. Ако видите апсурдите до каде се донесени во делот на трошењето на државните пари, дека на пример еден секретар, има поголема плата од претседателот на државата. Дали е тоа оправдано, логично, треба да процениме. Со ова не ја прејудицирам постапката што Обвинителството ја води, вели Јовески во изјава за МИА.

anime stream. Animeflix - your number one source for FREE anime, subbed and dubbed. Watch your favorite anime online FREE.

ANIMEFLIX Naruto: Shippuden Episode 498

anime websites Komi Can’t Communicate

Pokémon Journeys: The Series

High School DxD Episode 10

ANIMEFLIX The Misfit of Demon King Academy: History’s Strongest Demon King Reincarnates and Goes to School with His Descendants Episode 4

tải go88