Македонија

Јовески на средба со новиот министер за правдa Тупанчески

Државниот јавен обвинител, Љубомир Јовески, денеска оствари средба со министерот за правда, Никола Тупанчески.

Како што информираат од прес-службата на обвинителството, на средбата се разговарало за измената на повеќе закони кои во претстојниот период треба да овозможат непречено функционирање на работата на јавните обвинителства.

„Јовески и Тупанчески дискутираа и за неопходноста за кадровска доекипираност и финансиска независност на Јавното обвинителство, за зајакнувањето на внатрешните контролни механизми и за осовременување на системот за распределба на предметите“, се наведува во соопштението за средбата.

Јавниот обвинител го запознал новоизбраниот министер за правда и со донесениот правилник за начинот на оценување на работата на јавните обвинители.

4Anime - Watch English Anime Online For Free in HD | 4Anime.biz. 4Anime Watch high quality 1080p online anime with English subtitles. You can watch free anime movies and movies online at 4Anime. Just sit back and relax!

anime online My Hero Academia Season 2 (Dub)

Naruto: Shippuden (Dub)

Attack on Titan (Dub) Episode 23

online anime Black Clover (Dub)

4Anime Dragon Ball Z (Dub)