June 17, 2019 17:09
Скопје

ЈДГ „Весели Цветови“ одбележа 74 години постоење

Градоначалникот на Општина Кисела Вода, Филип Темелковски денеска присуствуваше на одбележувањето на  74 години од постоењето на најстарата ЈДГ „Весели Цветови” во Република Северна Македонија.

По овој повод во објектот „Сончоглед” дечињата од градинката пред присутните изведоа прекрасни ритмички и музички точки преку кои на возрасните им испратија пораки.

Овој голем настан со градоначалникот го проследи и Зоран Ацевски, член на Советот на Општина Кисела Вода.

Од почетокот на мандатот на градоначалникот Филип Темелковски, во Општина Кисела Вода се обновени сите објекти на двете јавни детски градинки. Во ЈДГ „Весели Цветови” беа извршени повеќе реконструктивни зафати. Во сите 6 објекти поставени се нови прочистувачи за воздух, децата добија нови играчки  и дидактички материјали: дрвени сложувалки, ролкостери, друштвени игри и реквизити за физички активности. Покрај ова, објектот „Сончоглед” доби целосно обновени санитарни јазли, нов ламинат, а оштетените креветчиња, плакари, столчиња и масички наменети за децата заменети се со нови. Во просториите на објектот „Сончоглед” извршено е и молерисување.

Нови вести

Компаниите на Индустриска Зона Визбегово организираат протест поради предолгата реконструкција на мостот на Јадранска Магистрала

Igor

Изложба на дела од Владан Ранѓеловиќ отворена во Општина Бутел

Igor

Анкета на „Макфакс“ – Шилегов направил најмалку за градот Скопје

zane