August 18, 2019 22:03
Македонија

Јадеме олово во џигер, кадмиум во мед и жива во месо

Афлатоксин во млеко и добиточна храна, олово во црн дроб на уловен дивеч, кадмиум во мед и што уште не. Ова се само дел од опасните додатоци кои лани се пронајдени во земените мостри од страна на инспекторите од Агенцијата за храна. Направени се вкупно 1.734 анализи на доставени мостри кои биле за испитување. Како незадоволителни биле 37. Кадмиум бил пронајден во  24 мостри, олово во 4, жива во пет од донесените материјали за испитување, а во 4 биле најдени афлатоксини дел во млеко, дел во добиточна храна.

Валентина Ангеловска

Нови вести

Стоилковски до Костадинов: Уценет човек жив ѓавол, зборуваш за сѐ друго само не за куферот пари

Igor

Костадинов му одговори на Стоилковски: Ниту ќе ме исплашите, уште помалку ќе ме спречите да ја говорам вистината

Igor

Гостивар доби монументална скулптура со името на градот

Igor