September 24, 2021 08:15
Македонија

Јавен повик за студенти за обезбедување туторство на ученици од основно образование

Министерството за образование  и наука информира дека во тек е јавен повик за студенти за учество во реализација на програма за обезбедување туторство на ученици од основното образование.

Програмата предвидува обезбедување на бесплатни дополнителни часови за ученици по предметите кои се дел од наставниот план за основното образование, со цел обезбедување на дополнителна поддршка во совладувањето на наставната материја.

Повикот за учество во програмата е наменет за редовни студенти кои имаат желба доброволно да подучуваат ученици по изготвена програма на одговорен наставник за соодветна паралелка од основно училиште.

Програмата за обезбедување туторство на ученици во која се наведени сите услови и критериуми за учество може да се погледне на следниот линк.

Аплицирањето се врши преку порталот www.konkursi.mon.gov.mk, каде воедно е објавено и упатство за пријавување, како и пријавата за учество во програмата.

Website https://twistmoe.net: Watch Ginga e Kickoff!! twistmoe Episode 39 anime online

Website https://kissanime.mx: Watch Princess Rouge (Dub) kissanime Episode 2 kissanime down

https://animeflix.nl animeflix dr stone

WCOStream Watch anime online in high quality with english Subbed & Dubbed

Gogoanimebe peatix: https://gogoanimebe.peatix.com/

Longisland: https://www.longisland.com/profile/gogoanimebe