December 9, 2018 21:05
Свет

Зголемен бројот на затвореници во Турција

Бројот на затвореници во Турција во 2017 година е зголемен за 15,7 отсто во споредба со претходната година, покажуваат податоците на турскиот Институт за статистика.

Според податоците на Институтот, лани во Турција имало над 232 илјади затвореници, од кои 66 отсто со статус „осудени”, а останатите 34 проценти биле во притвор.

Од вкупниот број затвореници, 96 проценти биле мажи, а четири проценти жени.

Податоците покажуваат дека секоја година во Турција има зголемување на бројот на луѓе кои завршуваат зад решетки.

Related posts

УНИЦЕФ: Еден милион деца на Блискиот Исток би можеле да мрзнат претстојнава зима

Filip

Што остана од арапската пролет?

24news

Денеска пресуда на Ратко Младиќ

24news