October 26, 2020 21:53
Хроника

Штипјанец киднапира кучиња, а сопствениците ги гаѓа со стрела

Штипјани реагираат дека човек им ги зема домашните миленици од дома за да ги убива, а кога ќе реагираат им се заканува дека ќе ги убие, алармира штипјанката Силвана Данева на Фејсбук

-Убиец на миленици зема кучиња од дома, буквално од ходник ми го зема кучето и пукаше по мене со стрела. Кај се институциите и има ли закон овој убиец да се спречи? Ме нарече курва и секакви грдни зборови. Во Штип има ветеринара. Убиец, монструм, ни влегува по домовите и ни ги убива кучињата. Пријавив во полиција, има и пријава, но не ми го дава кучето. Собра уште пет кучиња и рече дека ќе ги убиел. Ништо не сум му можела, имал фамилија, бил водич во полицијата и партијата СДСМ била на власт. Рече дека и нас ќе нè убиел и ден затвор немало да лежи. Кај се институциите да се огласат? Терор имаме по нашите домови, напиша Данева.

Ubijecot na miljenici pocna da ni gi zima kucinjata od doma bukvalno od hodnik od doma mi go zema kuceto i pukase po…

Posted by Silvanka Daneva Jahiti on Понеделник, 14 септември 2020