February 27, 2021 04:06
Свет

Шпан нареди целна потрага по новиот вид коронавирус во Германија

Министерот за здравство на Германија, Јенс Шпан, нареди лабораториите да извршат целно пребарување на новиот вид коронавирус.

Целта на новата уредба е најмалку пет проценти од позитивните примероци да се анализираат за новиот вид коронавирус во иднина.

„Ние сакаме да добиеме подобар преглед на видовите на вирусот што се присутни во Германија“, рече Спан.

Со зголемувањето на секвенционирањето, тој сака да добие поголема јасност за тоа како се шират новите британски и јужноафрикански соеви во Германија.

Тој така реагираше на сè погласните критики дека Германија, за разлика од другите земји, речиси не испитува кој вид е причина за тековните болести.

Лабораториите ќе добијат 220 евра по примерок заради зголемениот обем на работа.

Се предвидува дека со просечен дневен број од 10.000 пациенти, десет проценти од позитивните примероци ќе бидат испратени на секвенционирање.

Ако бројот на нови пациенти дневно надминува 10.000, тогаш, според уредбата, бројот на примероци за секвенционирање треба да се намали на пет проценти.

Watch Armor Shop for Ladies and Gentlemen II Episode 2 at website https://animeplanet.cc one punch man 2 anime planet

Watch I want to eat your pancreas Episode Full at website https://gogoanime.be i want to eat your pancreas gogoanime