October 16, 2019 18:39
Скопје

Шилегов: Очекувам до декември ГЕС да добие лиценца

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов очекува до крајот на ноември или во првата половина од декември, Градски енергетски системи (ГЕС) да ја добие лиценцата за дистрибуција на топлинска енегрија во сисемот за централно греење во Градот.

– Во тек е постапката околу обезбедувањето на финасиската поддршка за работењето на Градски енергетски системи (ГЕС), како еден од условите за добивење на лиценца. Во моментот кога ќе ги завршиме банкарските формалности ќе аплицираме во Регулаторната комисија за енергетика за добивање на лиценца за дистрибуција на топлинска енергија, рече Шилегов во одговор на прашање пред почетокот на свеченоста по повод одбележувањето на патрониот празник на Средното електротехничко училиште „Михајло Пупин” и пуштањето во употреба на фотоволтаична електрана во училишниот објект.

Тој нагласи дека очекува до крајот на ноември или во првата половина на декември ГЕС да ја добие лиценцата.

Нови вести

Изградбата на новиот паркинг во Ново Лисиче во завршна фаза

Valentina

Општина Бутел преку работилници за меѓуетнички соживот

Valentina

Жителите на Центар му ги предочија проблемите со кои се соочуваат на градоначалникот Богдановиќ

Valentina